سوربات پتاسیم
پتاسیم سوربات به انگلیسی Potassium sorbate یک ترکیب شیمیایی با شناسه پابکم 516931 است که د ر صنایع غذایی به عنوان یک نگهدارنده و ضد کپک کاربرد دارد .این نگهدارنده در مقادیر مجاز سمی نبوده ودر PHکمتر از ۶ بهترین اثر خودرا نشان می دهد. PH آن ۸/۴ است ودر ۴ = PH ، محدود ۸۶ % آن به صورت تفکیک نشده وجود دارد. غلظت ضد میکروبی موثر سوربات در مواد غذایی 3/0-05/0 درصد است مطالعات مشخص نموده است که نقطه هدف این نگهدارنده در سلول میکروبی، آنزیمهای دارای سولفیدریل، سیستم فسفوریلاسیون اکسیداتیوو سیستم تنفسی سلول است سورباتها علاوه بر باکتری، از جوانه زدن اسپورها ورشد سلولهای رویشی نیز جلوگیری می نماید.
فرمول مولکولی | C6H7KO2 |
جرم مولی | ۱۵۰٫۲۲ g mol−1 |
شکل ظاهری | White crystals |
بوی | yes |
چگالی | 1.363 g/cm3 |
دمای ذوب | 270 °C (decomp.) |
انحلالپذیری در آب | 58.5 g/100 mL (100 °C) |
انحلالپذیری در other solvents | Soluble in اتانول پروپیلن گلیکول Slightly soluble in استون Very slightly soluble inکلروفرم corn oil اتر Insoluble in بنزن |