سدیم لاکتات
سدیم لاکتات (به انگلیسی: Sodium lactate) :
یک ترکیب شیمیایی با شناسه پابکم ۶۲۸۶ است. که جرم مولی آن 112.06 g/mol میباشد. شکل ظاهری این ترکیب، پودر سفید است. نمک اسید لاکتیک است که ماده ای رطوبت پسند است. خاصیت جذب رطوبت لاکتات سدیم باعث میشود که از آن در محصولاتی مانند کیک اسفنجی استفاده شود، بطوری که با استفاده از خاصیت جذب رطوبت آن، نگهداری رطوبت و افزایش عمر مفید محصول را تضمین می کنند. خاصیت آنتی اکسیدانی لاکتات سدیم عامل دیگر کاربرد فراوان این ماده است. این افزودنی غذایی گاهی جایگزین گلیسرول نیز میشود. کاربرد لاکتات سدیم در کیک اسفنجی، بستنی، مربا، ژله، کره مارگارین، مارمالاد و شیرینی جات است.
فرمول مولکولی | C3H5NaO3 |
جرم مولی | ۱۱۲٫۰۶ g mol |
شکل ظاهری | White powder |
چگالی | 1.33 g/mL1.31 g/ml (60 % syrup) |
دمای ذوب | 161–162 °C 17 °C (60 % syrup) |
دمای جوش | 113 °C (60 % syrup) |
انحلالپذیری در آب | Miscible |