اسید سوربیک
اسید سوربیک :
اساسا به عنوان نگهدارنده های غذایی مورد استفاده قرار می گیرند.فعالیت ضد میکروبی این گروه طیف وسیعی از میکرو ارگانیزم ها را در بر می گیرد به خصوص مخمر ها و کپک ها ، شامل انواعی که در تولید مایکو توکسین ها موثرند.در میان باکتری ها ، انواع هوازی بیش از سایرین تحت تاثیر این نگهدارنده قرار می گیرند .سوربیک اسید و سوربات ها معمولا در کنار سایر انواع نگهدارنده ها ، اثرات تشدید کنندگی از خود نشان می دهند.اسید سوربیک و مشتقات آن در محدوده وسیعی از مواد غذایی با طیف گسترده ای از pH قابل استفاده هستند. آنها با سایر ترکیبات موجود در مواد غذایی وارد واکنش متقابل نشده و از نظر ایجاد طعم یا رایحه خنثی عمل می کنند.کاربرد آن برای محصولات نانوایی ، نوشیدنی های غیر الکلی ، پنیر ها و سایر فراورده های شیر ، فراورده های گوشتی و حتی مواد بسته بندی ممانعت کننده از رشد کپک ها و مخمر ها ( fungistatic packing materials )می باشد . از این مادهٔ افزودنی غذائی به میزان مجاز ۰/۰۵ تا ۰/۱ درصد در فراوری پنیر ، ژله ، نوشیدنیها ، شربتها ، شوریها و غیره استفاده میشود.
فرمول مولکولی | C6H8O6 |
جرم مولی | ۱۷۶٫۱۲ g mol−1 |
شکل ظاهری | White or light yellow solid |
چگالی | 1.65 g/cm3 |
دمای ذوب | ۱۹۰ تا ۱۹۲ درجه سلسیوس (۳۷۴ تا ۳۷۸ درجه فارنهایت; ۴۶۳ تا ۴۶۵ کلوین) decomp. |
انحلالپذیری در آب | 33 g/100 mL |
انحلالپذیری در ethanol | 2 g/100 mL |